top of page

IBERICO GRIS

Mere produkt information fra IberiQ her:                                         

 

 

 

Klassifikationer 
 
Der findes flere forskellige klassifikationer på Iberico gris, der er dog det til fælles at det alt sammen er topkvalitet og dyrevelfærd på højeste niveau, når vi taler grisekød. Man deler fersk Iberico op i 3 kategorier: 
 
- BELLOTA - CEBO DE CAMPO - CEBO 
 
Og for tørret skinkerne og bove har man til og med 4 kategorier: 
 
- BLACK SEAL: bellota gris 100%  Iberico Race - RED SEAL: bellota gris 50% eller 75% Iberico Race - GREEN SEAL: Cebo de Campo gris 50% el. 75% Iberico Race - WHITE SEAL: Cebo gris  50% el. 75% Iberico Race 
 
BELLOTA: for at grisen kan klassificeres Bellota skal den have levet under det som de kalder for Montanera det er perioden fra oktober-november og frem til februar – marts hvor der er agern at spise i de såkaldte Dehesa som er de skove grisene lever i. ydermere skal grisen spise agern de sidste 2 mdr. af sit liv feks hvis den har spist agern i 4 mdr. men først bliver slagtet i juni vil den blive klassificeret Cebo de Campo. En Bellota gris skal også have 1 hektar pr. gris at leve på hvis der blot er en gris for meget vil den også her klassificeres Cebo de Campo. Der findes ikke nogen andre masseproduceret grise i verden der lever så godt som Iberico Bellota og Cebo de Campo 
 
CEBO DE CAMPO: Først og fremmest er klassifikationen Cebo De Campo de grise der ikke går igennem nåleøjet som Bellota den har levet det samme frie liv ude på markerne men de er feks slagtet over 2 mdr. efter agern sæsonnen ”Montanera” er ovre eller de er gået på et lidt mindre areal end 1 gris pr. hectar. Udover det er der ingen forskel. 
 
CEBO: Cebo kvalitet er stadig rigtig godt men her kan det også dreje sig om grise der ikke er friland´s grise men som lever under rigtige gode forhold hvor dyrevelfærd stadig er i højsæde. 
 
 
Iflg. Spansk lovgivning skal klassifikationen Iberico indeholde min. 50% Iberico race ( moderen 100% Iberico race og faren skal vær Duroc) du kan selvfølgelig også finde 100% iberico. Dog er efterspørgslen på 100% iberico ikke lige så efterspurgt som 50% - 75% Iberico, det skyldes at man fortrækker lidt mere fedtmarmorering på grisen og det fås bedst ved at der er lidt mere marmorering når der er Duroc med. der produceres faktisk kun ca 10% af 100% Iberico så det fortæller lidt om efterspørgelsen på Iberico med mere marmorering  En Iberico gris vejer min. 160 kg. Ved slagtning og er mellem 12-15 mdr. gamle. 

IMG_0481
IMG_0476
IMG_0471
IMG_0464
IMG_0452
Iberico pigs 7
IMG_0439
IMG_0441
Iberico pigs 6
Iberico pigs 3
Iberico pigs 4
Iberico pigs 5
Iberico pigs 1
bottom of page